Kuten jo hieman aavistelinkin, Jade ei ehtinyt tänään trimmireissulle, vaan mammalla oli paljon tärkeämpää tehtävää, joten kaunistautumaan sai lähteä Jaden isotäti Fanni😊

Viikonloppu meni hyvin ja sunnuntai iltana oli pieniä merkkejä että synnytys voisi olla jo lähellä. Viime yönä meillä oli herätys klo: 01 jälkeen Jaden ollessa hyvin levoton.

Klo: 03.25 syntyi  musta narttu 

Klo:03.50 syntyi blueroan narttu

Klo:04.05 syntyi blueroan uros

Klo:05.40 syntyi blueroan tyttö

Synnytys meni todella hyvin ja Jade voi mainiosti. Jade on aivan loistava mamma ja on äärettömän ylpeä pennuistaan😊

Tarkoitus olisi ollut päivitellä tänne suht reaaliajassa synnytyksestä, mutta koska kasvattimamma ehti nukkua vain pienen tovin ennen synnytystä ja koko yön valvottua jäi se vain haaveeksi🙈

Kirjoittelen pentujen kuulumisia luovutukseen saakka💛 Tervetuloa seuraamaan🐾

Lupailin pennuista kiinnostuneille kirjoitella tänne, kuinka edetään pentujen syntymän jälkeen.

Ajattelin päivittää tänne pentujen syntymästä suht reaaliajassa, riippuen tietysti miten synnytys menee,että ehtiikö miten päivittää, mutta kaikki saisivat tiedon samasta paikasta yhtä aikaa:) 

Kun pennut ovat syntyneet, noin viikon sisään alan käydä alustavaa varauslistaa läpi ja tarkistella, ovatko kaikki vielä kiinnostuneita pennuista. Yleensä tässä vaiheeessa voi osa jäädä pois erinäisistä syistä( pentu löytynyt muualta, haluttua väriä/sukupuolta ei syntynyt jne.)

Tämän tarkistuksen jälkeen alan pähkäillä pennuille sopivia koteja. Soittelen ja tutustelen tarkemmin kiinnostuneisiin sekä vähitellen siirrytään pitämään yhteyttä mielellään esim. whatsapin kautta,jolloin on helppo lähetellä videoita ja kuvia pennuista.

Kun pennut ovat noin 4-5 viikon ikäisiä, voi pentuja tulla katsomaan. Katsellaan lähempänä vaikuttaako korona tilanne tähän miten. Jos perhe on kauempaa,niin silloin en vaadi käyntiä ennen pennun hakua, vaan silloin soitellaan ja ollaan muutoin enemmän yhteydessä. 

Eläinlääkäri tarkistaa pennut ja laittaa mikrosirut sekä tietysti pennut rekisteröidään, eli pennun mukana saa todistuksen tarkastuksesta sekä rekisteripaperit sekä tietysti kattavan pentupaketin, joka yleensä menee kasvattimammalla aivan överiksi😀 Tässä nyt jotenkin tiivistettynä kuinka edetään.

Muutama sananen vielä mamman voinnista, elikkäs Jade on voinut oikein hyvin, kovin pitkille lenkeille Jade ei ole enää ymmärrettävästi innokas lähtemään. Huomenna olisi tiedossa mamman pesupäivä ja viikon päästä olisi vielä pesu ja trimmi ennen synnytystä,joten toivotaan että sinne asti pysyisi vielä yhtenä kappaleena.Vuorokausia on nyt 51, eli ensi viikko on ainut kokonainen viikko ennen pupseja🤩

Voi mahdoton miten tämä aika juoksee! Vuorokausia on jo 42, eli ollaan jo reilusti yli puolenvälen. Odotusaikaa olisi enää kolme viikkoa pentujen syntymään. Jaden maha kasvaa ja pyöristyy kovasti!

Lupailin aiemmin kertoa hieman lisää pentujen vanhemmista.
Tässä pentujen isästä, Milosta, omistajan kertomana:

Milo on touhukas, iloinen ja erittäin lempeä kaksi ja puoli vuotias cockeri poika. Se on hyvin koulutettavissa ja innokas kaikkeen tekemiseen. Myös näyttelyrintamalla ja kehissä hän viihtyy. Menestystäkin tullut mukavasti! Milo on myös ihmisläheinen ja ystävällinen kaikkia kohtaan.

Tässä hieman Jadesta:

 

Jade on neljävuotias kaunis cockerineiti. Jadesta on vaikea uskoa todellista ikää, se on edelleen luonteeltaan pentumainen, eikä Jadella ole koskaan huonoja päiviä. Jade on myös luonteeltaan hyvin ihmisrakas ja rakastaa kaikkea ja kaikkia. Jade on hyvin lempeä ja miellyttämishaluinen. 

 

Lupailin myös kertoa, mitä odotan tulevilta pentujen omistajilta. Suuria vaatimuksia (omasta mielestä) ei ole, mutta tässä pari asiaa mitä odotan tulevilta pennun omistajilta, sen lisäksi että pentu saa huolehtivan ja rakastavan kodin:

  •  Koiraa ei lopeteta/myydä/anneta eteenpäin, ennen kuin kasvattajaan ollaan oltu ensin yhteydessä.
  •  Ongelmatilanteissa yhteys ensin kasvattajaan.
  •  Kuulisin mielelläni myös jatkossa pentujen kuulumisia, mutta minkäänlaista pakkoa ei tietenkään ole. Vähintään yllämainituissa asioissa otettava kuitenkin yhteyttä.

Jos nämä "vaatimukset" ovat sinulle liikaa, niin silloin kiitän sinua lämpimästi mielenkiinnosta ja toivon sinun etsivän sinulle sopivamman kasvattajan. Jos taas odottamani asiat eivät ole sinulle kohtuuttomia, tervetuloa seuraamaan pentujen odotusta.

Siitä onkin taas vierähtänyt yli 2vuotta kun meillä on ollut viimeksi pentuja🙊Viimeksi meillä olikin pennut tulevan Jade mamman äidillä, ihanalla Ellillä😍

Nyt ollaan tiineyden puolivälissä ja Jadessa ei  muuta muutoksia huomaa kuin että ennestään nälkäinen Jade on (jos mahdollista) vieläkin nälkäisempi ja ruokahalusta jos päättelisi, niin luulisi pentuja olevan vähintään kymmenen🙈

Ultrassa näkyi ainakin 4-5 pentua ja pähkäilen käydäänkö vielä röntgenissä jossa näkisi määrän tarkemmin. Aiemmin ei olla röntgenissä käyty, mutta katsellaan malttaako pysyä jännityksessä syntymään asti😊

Pennuista on ollut jo kyselyitä ja moni onkin jo odottanut lisää tietoa pentueesta, mutta halusin ensin varmistua että pentuja on tosiaan tulossa ennekuin tänne tietoa laittelen. Laittelen tulevissa blogeissa myös ajatuksiani siitä,mitä odotan tulevilta pentujen omistajilta ( ja älkää nyt säikähtäkö, ihmeitä "vaatimuksia" meillä ei ole), mutta palataan tähän myöhemmin.

Koetan piakkoin myös kirjoitella hieman enemmän tulevasta mammasta Jadesta sekä toki myös pentujen isästä Milosta💙 

Kiitos että tulit sivuilleni ja lämpimästi tervetuloa seuraamaan cockerivauvojen odotusta🐾